Sayfalar

10 Ekim 2006 Salı

Big Ben, Londra





Ne Zaman Gittik? Ekim 2006


Neler Okuduk? Londra Parliament Meydanı'nda The Palace of Westminster yani Parliament Binası, 11yy.da Kral Edward zamanında yapılmış. 1834'te bir yangınla tamamına yakını yanıyor ve tekrar Gothic tarzında yapılıyor bir de Big Ben adlı çanın bulunduğu St. Stephen's Tower denilen saat kulesi de binaya ilave ediliyor. Tarihte Gunpowder Plot diye bilinen olayla anılıyor. 1605 yılında Guy Fawkes meclisi ve kralı havaya uçurmak amacıyla suikast düzenliyor, başarılı olamıyor ama her yıl kasım ilk haftası tüm Londra halkı parklarda ve evlerin bahçelerinde havai fişekler patlatıyor bir hafta boyunca. 5 Kasım gecesi de o meydanda dev bir insan kuklası yapılıp, bu Guy oluyor, ortada yakılan ateşe atılıyor.


Neler Gördük? Meydandaki, St Margareth's Church Londra'daki en ilginç yapılardan biri. Ayrıca İngiliz devlet adamlarının, Winston Churcill ve Abraham Lincoln gibi, heykelleri ile de fotoğraf çekilebilirsiniz. Edmund Beckett Denison tarafından dizayn edilen kulenin toplam yüksekliğinin 96.3m ve her bir yanında 7m çapında 4 saat olduğunu gördük. Dünyanın en geniş çanını yerinde gezmiş olduk.


Gideceklere Öneriler: Şemsiye veya yağmurluksuz gitmeyin :) Meydanda çanın saati haber vermesini bekleyin ve mi notasının çalındığına dikkat edin, müzik kulağınız güçlüyse tabii. Yürüyerek Trafalgar Meydanı, Buckingham Sarayı, Tate Modern, St James Park ve Charing Cross'a da gidebilirsiniz.



1 yorum:

Adsız dedi ki...

kendim gitsem parlemento binasını bu kadar iyi tanımazdım