Sayfalar

22 Nisan 2006 Cumartesi

Opera Binası, Sidney



Ne Zaman Gittik? Mart 2006


Neler Okuduk? 1959-1973 yılları arasında Danimarkalı mimar John Utton tarafından dizayn edilen bu muhteşem yapı dünyanın en tanınmış binaları arasında. Yılda 2400'den fazla performansın yer aldığı merkezde cazdan klasik müziğe, danstan opera ve tiyatro oyunlarına dek her türlü aktivite sahnelenmekte. Gösterilere en şık kıyafetleriyle saatler öncesinden gelen misafirler restoran ve kafelerden faydalanarak güneşin batışını ve Sidney Harbour Köprüsünü izleyebiliyorlar.


Ne Gördük? Yüzey kaplamasının özel dizaynı sayesinde yağmur sularıyla temizlenerek ek temizlik yapılmadan parıl parıl parladığını, merdivenlerinde aşağı yukarı koşturup spor yapan Avustralyalıları, haftasonu düğün resimlerinin gözde mekanı olduğunu, büyük salonda yer alan orga saatlerce bıkmadan bakılabileceğini.


Gideceklere Öneriler: Üzerinizdeki jet-lag'i atlatmak için karşısındaki banklara oturun ve dünyanın neresinde, ne ile karşı karşıya olduğunuzu bir düşünün. Akşam güneşi batarken kafeteryasında bir kadeh Avustralya şarabı için. Tura katılıp duvarlarını elleyip, girilmez salonlarına girin, hikayelerini dinleyin. Merdivenlerine uzanıp limanı seyredin. Bir performansa bilet ayarlayın, çok önceden ayarlayın ki yer bulabilesiniz ve daha uygun fiyata alabilesiniz.





Hiç yorum yok: