Sayfalar

28 Nisan 2006 Cuma

Melbourne, Avustralya



Ne Zaman Gittik? Mart 2006


Neler Okuduk? Port Phillip Körfezi kıyısında bulunan Melbourne, Yarra Nehri'nin kuzeyinde yer alan çok düzenli planlanmış bir şehir. Tramvayları, köprüleri, caddeler üzerindeki sokak çalgıcıları, büyük alışveriş merkezleri, öğrencileri ve kıyılarıyla ünlü. Şehri kuşbakışı izleyebildiğimiz Anzak Anıtı da yürüme mesafesinde.


Ne Gördük? Trafiğe kapalı merkezi caddelerinde tramvayların insanları Bourke St'ten William St'e, Collins St'ten Quenn St'e ve diğerlerine ücretsiz olarak taşıması bizi epey şaşırttı. Sahilinde Kraliyet adına büyük ve şık gemileri, tarihi yelkenlileri görebilme imkanımız oldu. Gezimiz, şansımıza Melbourne Cricket Ground'da 2006 Commonwealth Games ve Madonna-Rolling Stones konserleri ile aynı zamana denk geldi. Yarra Nehri üzerinde yarışmaya hazır yelkenlileri de görebildik.


Gideceklere Öneriler: Kutuplara karşı okyanusla yüzyüze olmanız nedeniyle hava sıcaklıkları çok değişken. Birgün 30 derecede güneşten kaçıyorken ertesi günü 10 derecede yağmur ve fırtınaya yakalanabilirsiniz. Giderken temkinli giysi götürmekte fayda var. Düzenli ve sakin bir şehir,yorulmuyorsunuz. Zaten deniz kıyısında ve nehir kenarında oturabileceğiniz birçok lokanta ve kafeterya var. Sahili hala gelişmekte, liman inşaatları devam etmekte.

 




Hiç yorum yok: