Sayfalar

30 Mart 2006 Perşembe

Sidney Kulesi, Sidney


Ne Zaman Gittik? Mart 2006

Neler Okuduk? Güney yarımküredeki en yüksek gözlem kulesi olduğunu, 305m yüksekliğinde, kuleden yaklaşık 85km uzağın bile görülebildiğini, asansörlerin saatte 2000 ziyaretçiyi sadece 40 saniyede 76. kata ulaştırdığını, rüzgara ve depreme karşı dayanıklı olduğunu hatta sert rüzgarlara karşı stabilizasyon sağlanması için tepesinde 162,000 litrelik su tankı bulunduğunu, etrafında sarmalanmış taşıyıcı 56 çelik kablonun her birinin 7 ton ağırlığında olup yere serilmeleri halinde Yeni Zellanda'dan Sidney'e ulaşabileceğini okuyup da gittik. Ayrıca uluslararası ismi Sydney Tower olarak bilinmekte.

Ne Gördük? Harika bir manzara. 4. kattaki gözlem yerinden kuzeyde Pittwater, güneyde Botany Bay, batıda Blue Mountains ve doğuda tüm körfezi hatta açık denizi kuşbakışı gördük. Şehre gelir gelmez ilk Sidney Kulesi'ne geldik şehri biraz gözümüzde canlandırmak ve jet-lag atlatmak için ama görüntüler bizi sarhoş etti.

Gideceklere Öneriler: Mutlaka görmeniz gereken bir yer. Restoran ve kafelerinde manzara eşliğinde dilediğinizce vakit geçirebilirsiniz. Dünyanın en yüksek posta kutusundan sevdiklerinize kart atabilirsiniz. Denedik, çalışıyor... Yükseklik korkusu olan arkadaşlarınız varsa binanın giriş katlarında alışveriş merkezi var.



Harita

Hiç yorum yok: