Sayfalar

18 Mayıs 2007 Cuma

Matematik Köprüsü ve The Backs, Cambridge





Ne Zaman Gittik? Mayıs 2007


Neler Okuduk? Cambridge yerleşkesinin Queen Koleji arka bahçesinden kıvrılarak geçen Cam Nehri üzerinde ünlü Matematik Köprüsü bulunmaktadır. Mite göre, Isaac Newton tarafından dizayn edilen köprüde kesinlikle tahtaları birleştirmek için birşey kullanılmadığıdır. Ne çivi, ne vida, ne de civata. 1749'dan kalma köprünün söküldükten sonra nasıl biraraya getirileceğini öğrenciler ve akademik çalışanlar ne yazık ki çözememişler. The Backs, kolejlerin arkasından uzanan nehrin etrafındaki yeşil alan. Punting Cambridge'in olmazsa olmazlarından. Özel sandallarla yapılan geziler için bazen çok öncesinden randevu almanız gerekebilir.

Neler Gördük? Köprünün fotoğrafını en iyi Silver Caddesi'nden çekebilirsiniz. Bu caddeden, aynı zamanda punting için rehber eşliğinde sandal kiralayabilir, isterseniz kendiniz de kullanabilirsiniz. Aman dikkat, biraz kol gücü gerekiyor. Piknik için The Backs muhteşem bir yer. Şampanya ve çilek eşliğinde gezi yapanlar inanılmayacak kadar çok. King's Kolej'in en güzel fotoğraf karelerini de The Backs'tan yakalayabilirsiniz. Bisikletli dilenciler görürseniz de şaşırmayın.

Gideceklere Öneriler: Bahar ve yaz aylarında giderseniz puntingten düşseniz bile zevk alabilirsiniz. Kolay kolay düşülmeyecek tipteler meraklanmayın. Saati 12 pound olmakla birlikte, bir de sandalı alıp kaçarsanız diye depozit alıyorlar. Kendize ve kolunuza güveniyorsanız Grantchester'e kadar yol alabilirsiniz. Kolejleri gezmek 1-2 pound civarında, ama Mayıs sonu ve Haziran sınavlar dolayısı ile kapalı. Kışın bedava. Punting için bilgi isteyenler buraya baksın: http://www.cambridgepunters.com/



Harita

Hiç yorum yok: