Sayfalar

26 Ocak 2007 Cuma

Davos, İsviçre





Ne Zaman Gittik? Ocak 2007


Neler Okuduk? Uluslararası ekonomi toplantılarına ev sahipliği yapan 1560m rakımlı Davos kasabası, İsviçre'nin doğusunda, Zürih'e araba ile 2 saat uzaklıktadır. Son zamanlarda kayak merkezi olarak ünlenmiş. Ayrıca, doktorların temiz havasıyla şifa olsun diye zengin hastalarını gönderdikleri bir şifahane olarak da bilinmekte. Başlıca 5 kayak bölgesi var; Parsenn, Madrisa, Pischa, Jakopshorn ve Rinerhorn.


Neler Gördük? Üçgen çatılı dağ evlerinin sokaklarında kayak ayakkabılarıyla tangur tungur gezen insanları, sadece Parsenn'de elliden fazla pist bulunduğunu ve yeni öğrenen pistlerinin Türkiye'deki zor pistlere eşit olduğunu düşe kalka gördük. Bizden başka düşen olmadığı için de, o bölge halkının doğuştan kayak yeteneği olduğuna karar verdik. Zürih'ten Davos'a yol boyunca gördüğümüz harika manzaralar aklımızdan çıkacak gibi değil.


Gideceklere Öneriler; Kaymayı iyi bilmiyorum diyorsanız kesinlikle yukarı çıkmayın, çünkü iner inmez kaymak zorundasınız ve etrafta size yardım edecek (teleski ve telesiyeje binerken-inerken bile) hiç bir görevli yok. Onun yerine dağ eteklerinde yürüyüşler yapabilir, temiz havayı içinize doldurabilirsiniz. Acıkırsanız çeşit çeşit sosislerinden deneyebilirsiniz. Domuz eti olabilir, sormayı unutmayın. Trenle ulaşım daha az yorucu olabilir, araç kalabalıksanız daha ekonomik; fakat yolların virajları midenizi zorlayabilir.
Ayrıntılı bilgi ve canlı görüntüler için; http://www.davos.ch/

2 yorum:

IKABAGS dedi ki...

Merhabalar ...
Gezgin bir aile olarak arastirma yaparken blogunuza rastladim...
Her kis Isvicre sinirindaki Evian a gidiyoruz , subat tatilinde Montro daki Chateux de Chillon u gezmediyseniz siddetle tavsiye ederim ...

IKABAGS dedi ki...

Merhabalar...
Gezgin bir aile olarak blogunuza rastlayinca hizlica okudum...
her kis ISVICRE sinirindaki Evian a gidiyoruz biz de...Montreux deki Chateau de Chillon u gezmediyseniz siddetle tavsiye ederim...Uzum baglarinin siralanisi da muhtesem evet...

http://switzerland.isyours.com/f/gallerie-photo/chateaux-suisses/chillon-chateau-ferme.html