Sayfalar

7 Ocak 2007 Pazar

Kadınlar Denizi, Kuşadası




Ne Zaman Gittik? En son Aralık 2006


Neler Okuduk? Turistik Kuşadası ilçesinin birkaç sene önce yenilenerek modern ve nezih bir hale getirilmiş olan en ünlü plajıdır. Şehir içinden 3km uzaklıkta olmakla birlikte ulaşım son derece kolaydır. Birçok pansiyon, otel, restoran ve bar bulunmakta. Gündüzleri plajı geceleri ise barları özellikle Efes, Meryem Ana ve çevresini görmek isteyen turistler tarafından dolmakta. Eskiden sadece kadınlara açık olan plaj artık cinsiyet, yaş, ırk, dil ve din gözetmeksizin herkes tarafından kullanılabilmekte.


Neler Gördük? Minübüsler üzerinde Kadınlar Denizi yazısı kadar turistler tarafından bilinen adı "Ladies Beach" yazmakta. Yenilenmesi ardından hoş bir kıyıya dönüşmüş. Yerlerdeki nazar boncukları çok hoş olmuş. Akıl edenlere yaratıcılıklarından ötürü tebrikler. Para ile girilen beach club türü (yüksek sesli müzikli, minderli, hamaklı, içkili) yerlerin yanı sıra, havlunuzu serip beleşe kumlara uzanabileceğiniz kısımlar da mevcut. Gelmişken Güvercinada, Dilek Yarımada'sı, Kaleiçi ve Atatürk'ün manzarasında kahve yudumladığı Gazibeğendi durak noktalarınız olsun.


Gideceklere Öneriler: Haftasonu gidecekseniz ve okullar tatilse kalabalığa hazırlıklı olun. Plajda yer bulamayabilirsiniz sabah erken gitmezseniz. Akşamları plaja girmek yasak; yakamozlarla yüzmeyi başka sahile saklayın. Olimpos'a mesela. Ağustos sonu ve Eylül denizin en güzel "çarşaf" diye tabir ettiğimiz zamanları. Kaynamış veya közlenmiş darı yiyin ama çöpünüzü kumda bırakmayın. Saklayayım demeyin cezayı yersiniz. Güneşi denize batırırken de soğuk biranızı yudumlayın.

Hiç yorum yok: