Sayfalar

8 Kasım 2004 Pazartesi

La Ramblas, Barselona


Ne zaman Gittik? Ekim 2004

Neler Okuduk? İspanya'nın Olimpiyatlar sayesinde baştan yapılanan en güzel şehrinin 1.2 km uzunluğundaki en ünlü caddesi. La Ramblas Arap kökenli bir kelime ve kuru çiçekler anlamına gelmekte. 19yy.'da Barselona'da tek çiçek satılan yer bu cadde imiş. Şimdilerde cadde çiçek satışları dışında her türlü alışverişi yapabileceğimiz ve çeşitli performanslara izleyici olabileceğimiz gece gündüz hareketli bir merkez.

Ne Gördük? Barselona şehir merkezi sayılan Katalonya Meydanı'ndan başlayıp ortada yayaların sağ ve sol kenarlarda araçların geçtiği geniş bir cadde. Arka sokaklarında Picasso Müzesi, Barri Gotik denilen tarihi yerleşim bölgesi, barlar ve dükkanlar sokağı olarak ün yapmış Carrer Ferran, Antoni Gaudi tarafından dizayn edilmiş Plaza Reial Meydanı ve rengarenk Boqueria Marketi'nin bulunduğu çıkmazlara sahip. Denizi gördüğünüz anda Kolomb Anıtı'nın bulunduğu Rambla de Mar ve Port Vell'e geldiniz demektir. Her akşamüzeri bu sahilde dinlenmenin bu şehir için olmazsa olmaz olduğunu gördük.

Gideceklere Öneriler: Her zaman kalabalık olan bu caddede müze, mağaza, lokanta ve kafelerin açılış ve kapanış saatlerine mutlaka dikkate edin. Keyiflerine düşkün İspanyollar 3-4 saat süren bir öğle tatiline sahipler. Boqueria Markette Akdeniz mutfağı veya tapasla uzun bir öğle yemeğinin keyfini çıkarın. Cava ve Sangria için. Port Vell'de iskelede uzanıp güneşi batışını izleyin. Tüm yorgunluğunuz gidecektir, eminiz...




Harita


Hiç yorum yok: