Sayfalar

6 Kasım 2004 Cumartesi

Kalkan, Antalya


Ne Zaman Gittik? Ekim 2004

Neler Okuduk? Piri Reis tarafından 16yy.da keşfedilen Kalkan Antalya'nın güneybatısında kara yoluyla ulaşımı zor bir belde. Osmanlı İmparatorluğu zamanında halk Yunanlılar ve Türklerden oluşmakta imiş. Şimdilerde ise İngiliz nüfusu Türk nüfusunu geçmekte. Üstelik belediyenin internet sitesi bile İngilizce. 1984 yılında karayolunun tamamlanmasıyla turizm açısından canlanma olmuş. Yine de Türkiye'nin en el değmemiş yerlerinden biri sayılmakta.

Neler Gördük? 2001 yeniyılına girerken de Kalkan'da idik ve çok sessiz, sakin kendi halinde bir yerdi. Aynı şey Ekim ayı için de geçerli. Ama bu defa epey İngiliz gördük. Hatta bir sonraki seçimlerde İngilizler belediye başkanlığına oynayabilir :) Dalış için gittiğimizden dolayı gündüzleri Kalkan'ın açık denizlerini keşfettik. Tertemiz mavi bayraklı sularında yüzdük. Pirat Otel'in misavirperverliği hoşumuza gitti.

Gideceklere Öneriler: Sakin bir tatil için mükemmel bir yer; ama araba kiralayıp yakın çevreyi mutlaka gezin. Kaputaş Plajı, Kaş, Patara, Kekova, Üçağız, Myra, Xhantos, Letoon, Kale ve Finike'yi görmeden dönmeyin. Bir zamanlar Noel Baba'nın yaşadığı Demre'ye de mutlaka uğrayın. Kalkan'da kalıp buraları gün içinde rahatlıkla gezebilirsiniz. Gözleme-balık bir yana ama çikolatalı suflesini yemeden de dönmeyin. Hesabı pound üzerinden ödemeniz istense bile ;)




Harita

Hiç yorum yok: