Sayfalar

1 Eylül 2004 Çarşamba

Bozcaada, Çanakkale


Ne Zaman Gittik?
Ağustos 2004
Neler Okuduk? Tarih sayfasında 8yy.dan itibaren zaman zaman başka devletler tarafından kuşatılıp Türkler tarafından tekrar geri alınan bu Ege adası, 1923 yılında Lozan Antlaşması'ndan sonra tamamen Türkiye denetimine girmiş. Eskiden halkının çoğunluğunu Yunanlıların oluşturduğu bu ada Tenedos olarak biliniyormuş ve en büyük geçim kaynağı olarak şarapçılık ve balıkçılıkla tanınıyormuş.
Ne Gördük? Bozcaada Kalesi adanın en yüksek yeri sayılabilir. Adanın diğer ucundaki rüzgar güllerine gitmek biraz zahmetli ama Alman-Türk ortak yapımı olduğunu okuyup, hala da Almanya'nın oradaki enerjiden para kazandığını duyunca şaşırmamak elde değil. Uçsuz bucaksız üzüm bağlarını, masmavi koylarını, çiçeklerle kaplı dar sokaklarını ve taze balıklarını iyi ki görmüşüz.
Gideceklere Öneriler: Bisiklet kiralayıp adayı gezebilirsiniz, sahildeki yerli lokantalara girip nefis ege otları ve deniz ürünleriyle şarap içip rum şarkıları dinleyebilirsiniz. Talay şaraplarından ve domates reçelinden alıp bize ve sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. Bayram için gittiyseniz dönüş trafiğine dikkat edin, bir de fırtınalı havalarda ulaşım aksıyor. Gidip de dönemeyebilirsiniz.


Harita

Hiç yorum yok: