Sayfalar

22 Aralık 2007 Cumartesi

Puerta Del Sol, Madrid



Ne Zaman Gittik? Aralık 2007

Neler Okuduk? Madridliler'in buluşma noktası, aynı zamanda ülkenin tüm karayollarının da sıfırıncı kilometresi. Madrid'in eski sloganı nehirler üzerine kurulmuş 7 tepeli şehir, fakat zamanla nehirlerin üzeri kapatılmış ve zamanla resimdeki ayı ve çilek ağacı şehrin simgesi olmuş. Kraliyet Sarayı (Palacio Real) İtalyan mimarlar tarafından tamamlamış, 2800 odasıyla muhteşem bir zenginliği sergilemekte; fakat sadece 60 odası halka açık. Girişteki eczacılık ve tıpta kullanılan tüm ilaçların kavanozlarının bulunduğu bölüm (Farmacia Real) mutlaka görülmelilerden.

Neler Gördük? Puerta Del Sol günün her saati İspanyollarla dolu bir meydan. Ara sokaklara dalmak için harika bir merkez. Calle Mayor'un ara sokaklardan birinde bulduğumuz tarihi çikolatacı yerel insanların bildiği bizim turşucu - tatlıcı gibi bir yer. Mermer tezgahlara dayanıp ayakta çikolata içip ve kızartılmış hamurişi yemek için tıklım tıklım dolu bir yer. Kraliyet Sarayı'nın her odası birbirinden güzel. Tavanından tabanına dikkatle incelenmesi ve Madrid'te mutlaka görülmesi gereken bir yer. Fotoğraf ve kamera çekimi malesef yasak.

Gideceklere Öneriler: Yürüme mesafesindeki Prado Müzesi resim sevenler için dünyada görülmesi gereken yerlerden biri. Kafelerinde kapuçino(tarçınlı) ve sütlü kahve(cafe con leche) içmeden dönmeyin. Menüler genelde İspanyolca, ufak bir sözlük edinin, özellikle ne yediğinizi bilmek istiyorsanız. Atocha tren istasyonu botanik bahçesine sahip tek istasyon. En azından bir Toledo gezisi yaparak orayı da görebilirsiniz. İspanya'nın diğer şehirlerine göre sokakları biraz pis, ama daha ucuz bir şehir. Alışveriş için siesta saatlerine dikkat, sokakta kimseye rastgelmeyebilirsiniz :)

Hiç yorum yok: