Sayfalar

26 Aralık 2007 Çarşamba

Malaga, İspanya



Ne Zaman Gittik? Aralık 2007

Neler Okuduk? 1487 yılında Hristiyanlar tarafınden ele geçirilene dek Granada Emirliği'nin en önemli ticaret limanı sayılan Malaga günümüzde popüler tatil yeri olmasıyla, şaraplarıyla ve Costa Del Sol'un merkezi olmasıyla bilinmekte. Alcazaba, Castillo de Gibralfaro ve Picasso'nun doğduğu ev Casa Natal de Picasso görülmesi gereken başlıca yerler. İlk olarak 8.yy'da Cordoba emiri tarafından inşa edilen Castillo de Gibralfaro kayaların deniz feneri anlamına gelmekte ve bu kaleden şehri kuşbakışı izlemek tavsiye edilmekte.

Neler Gördük? Tipik Akdeniz şehri olmasıyla birlikte bir Endülüsya bölgesi olarak da birçok tarihi anıta ve saraya ev sahipliği yapan şehir eğlence, alışveriş ve tatili bir arada geçirmek isteyenler için mükemmel bir yer. Castillo de Gibralfaro'nın surlarından şehre bakmak çok keyifli; ama tırmanmak için epey bir yol katettik. Aralık ayında bile begonvilleri ve 20 derece havası yolu İspanya'ya kışın gidenlere bile baharı tattırmakta. Malaga büyük limanı, mavi denizi, katedralleri, boğa arenası ve bakımlı tarihi kalesiyle gezmeye gelenleri bekliyor.

Gideceklere Öneriler: 2016 yılında Avrupa kültür başkenti olacak şehir, pahalanıp daha da ünlü olmadan gezin. Katedral bahçesi yanındaki El Jardin turistlerden çok yerli halkın bulunduğu, taze deniz ürünleri yemek için ideal yerlerden biri. Alışveriş yapmak için sabah erken saatleri veya öğleden sonrasını tercih edin. Zira 2-5 arası kışın bile siesta dolayısıyla çoğu yer kapalı. Castillo de Gibralfaro ve Alcazaba'ya giriş ücretsiz; ama kapanış saatlerini gitmeden kontrol edin. Mevsime göre değişiyor. Picasso'nun evini de ziyaret etmeyi unutmayın.



Posted by Picasa

Hiç yorum yok: