Sayfalar

5 Kasım 2006 Pazar

Pier 39, San Francisco






Ne zaman gittik? Temmuz 2006

Neler Okuduk?
San Francisco körfezindeki başlıca atraksiyonlardan biri olan Pier 39, körfez boyunca sıralanmış onlarca iskeleden bir tanesi. Suyun üzerinde 20 dönümlük bir alan kaplayan dev iskele 110 tane mağazaya, 13 lokantaya ve birçok eğlence merkezine sahip. Hard Rock Cafe San Francisco, bu iskelenin girişinde yer alıyor. Ziyaretçilerin en çok ilgisini çeken şey ise 1989'daki Loma Prieta depreminden sonra burayı evleri olarak benimsemiş olan 300 deniz aslanının yaşantısı. San Francisco körfezinde turlar ve körfezin incisi Angel Island'a seferler düzenleyen Blue & Gold Fleet'in mavi sari teknelerine de bu iskeleden binebilirsiniz. Bunun yanısıra kano kiralayip körfezde gezmek, açık alanlardaki gösterileri izlemek ve San Fransisco Akvaryumu'nu ziyaret etmek de seçeneklerden birkaçı.

Neler Gördük? Pier 39, San Francisco körfezinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden birisi. Genişliği ve basamaklı yapısı ile bize bir iskelede olduğumuzu unutturdu adeta. Körfez manzaralı masalarında oturabileceğiniz deniz ürünleri sunan birçok lokantası var, ama ayaküstü birşeyler atıştırmak için de birkaç büfe ve kahve dükkanı da bulunuyor. İlginç dükkanlardan birisi, Holywood stüdyolarından çıkmış çok ünlü filmlerde kullanılan malzemelerin aslına çok yakın kopyalarının satıldığı bir yer. Burada Yıldız Savaşları (Star Wars) serisindeki ışın kılıçlarını ya da Dart Vader'in gerçek kaskını inceleyebilirsiniz.


Gideceklere Öneriler: Deniz aslanlarını izlemek için en güzel saatler günün erken saatleri. Yavru deniz aslanlarından gözünüzü ayırmayın, sizi çok eğlendirecekler. İskelede gösteriler yapan sanatçıları izleyin. Gün batımına yaklaştığınızda bir körfez turuna çıkın. Körfezin muazzam görüntülerini içinize çekin. İskeledeki çikolatacıya gidin ve ev yapımı çikolatalarından tadın. İskelenin girişindeki Hard Rock kafede rock'n roll efsanelerinin gitarları ve sahne kostümlerinin arasında Amerikan mutfağını keşfedin.(hamburger + bira) :)





Hiç yorum yok: